Winamp, MySpace,

Godina koja nam je na izmaku po mnogo čemu bila je revolucionarna kada je u pitanju tehnologija. Pojavile su se mnoge stvari i uređaju, dok je u isto vrijeme 2013. godina značila i "smrt" za neke od tehnoloških proizvoda.

Winamp: Prije iTunesa tu je bio Winamp, originalni digitalni player za muziku. Za nas koji smo živjeli u doba Napstera Winamp je bio prvi program za učitavanje mp3 fajlova i CD-ova. AOL, koji je kupio Winamp 1999. objavio je u decembru da gasi web stranicu i aplikaciju.
Apple iPhone 5: Nakon što je izdao iPhone 5S i iPhone 5C, Apple je povukao iPhone 5. Zanimljivo je da se iPhone 4 još uvijek može naći u ponudi.
MySpace Classic: U junu 2013. MySpace je predstavio svoju novu "sjajniju" verziju. Novi MySpace se fokusirao na muziku i ne liči ni na šta na šta smo navikli od te socijalne mreže sredinom 2000-ih. Kako se novi MySpace pojavio, tako je stari prestao postojati, zajedno sa slikama, blog postovima, komentarima... Najgori dio je bio što MySpace nije upozorio korisnike da će ostati bez "svega",
AltaVista: U julu 2013. Yahoo je ugasio AltaVistu, web pretraživač iz 2003. godine. 
Google Checkout: 2006. godine Google Checkout je napravljen kao konkurencija PayPalu u svijetu transakcija i isplata. Servis nikad nije zaživio mimo ponunda vezanih za Google.