Đumbir čisti organizam od toksina, ublažava PMS, uklanja proljetni umor, poboljšava pamćenje, i zadnje, ali ne manje važno - "osvježava" tvoj seksualni život. Ta čudesna gomoljasta biljka podrijetlom je iz Kine. Kvrgava biljka, nepravilnog izgleda, žuto-smeđe boje, poznat je sastojak mnogih tradicionalnih lijekova za mnoge bolesti i smatra se afrodizijakom. Pored doze egzotičnosti i orijentalnosti koju unosi u našu kuhinju, ona djeluje i na naše zdravlje i ljepotu.

Đumbir i njegove blagodati

Đumbir čisti organizam od toksina, snižava razinu kolesterola, potiče cirkulaciju, koristi se za liječenje crijevnih grčeva, jača krvotok kod policističnih jajnika, jača probavni trakt, preporučuje se kod depresije, djeluje protiv mučnine i stimulativno na imunološki sustav i još mnogo toga. Zbog razgranatosti njegova djelovanja na naše zdravlje, možemo ga zvati čudotvornom biljkom.

Kupka od đumbira

Svježe nariban đumbir zamotaj u gazu, stavi u kadu punu vode te ostavi da pusti svoj sok. Na taj način kupka sa sokom đumbira podariti će tvojoj koži sjaj i mekoću, a masnu kožu će nevjerovatno dobro očistiti. Ta "vruća" biljka poznata je pod tim imenom zbog svoje pikantne i oštre arome, a ova kupka probudit će strast između tebe i partnera.

Napitak od đumbira

Lagani napitak od đumbira će očistiti tvoje tijelo od toksina i učiniti ti još mnoga dobra.

U čašu mlake vode stavi žlicu meda, iscijedi pola limuna i dodaj pola žličice naribanog ili đumbira u prahu. Na okus đumbira i njegovu aromu ćeš se možda trebati naviknuti ali njegov utjecaj zagrijavanja organizma će ti se sigurno svidjeti.

Dodatak jelima

Đumbirova posebnost je u njegovu zagrijavajućem učinku i aromi. Njegov ugodan miris i oštar okus daju pikantnost svakom jelu. Đumbir se može koristiti u pripremi slanih i slatkih jela, u prženim jelima, juhama, kompotima, salatama, kolačima i napitcima. Tolika raširenost njegove primjene ne iznenađuje kada su u igri tolika pozitivnim djelovanja na zdravlje, a posebno imunitet.