Nije bitan izgled

Organizatori izbora za miss Amerike ukinuli su kategoriju natjecanja u kupaćim kostimima, uz obrazloženje da se sudionice više ne ocjenjuju na osnovu svog izgleda.

To natjecanje je počelo prije skoro 100 godina u Atlantic Cityju kao natjecanje ljepotica u kupaćim kostimima, s ciljem privlačenja turista u grad u New Jerseyju, navodi Associated press. U zadnje se vrijeme, međutim, pojavio otpor natjecanju u kupaćim kostimima, a u manjoj mjeri i nastupima u večernjoj toaleti, za što neki kažu da je zastarjelo. 
Skandal s mailovima bivših dužnosnika izbora za miss Amerike u kojima su vrijeđali inteligenciju, pojavu i seksualne živote ranijih pobjednica, doveo je do promjena na vrhu u organizaciji i sada tri najviša položaja drže žene.
Gretchen Carlson, bivša miss Amerike, koja je na čelu odbora povjerenika natjecanja, danas je najavila ukidanje nadmetanja u kupaćim kostimima. 
"Nećemo vas ocjenjivati na temelju vašeg izgleda, zato što nas interesira tko ste vi", rekla je ona. 
Carslon, zbog čije je tužbe za seksualno uznemiravanje ostavku podnio bivši predsjednik Fox Newsa, Roger Ailes, rekla je da su se potencijalne natjecateljice žalile da ne žele izlaziti u kupaćim kostimima i s visokim potpeticama.
Upitana strahuje li da bi mogli pasti televizijski rejtinzi natjecanja, Carlson je rekla da ne, pošto dio s kupaćim kostimima nije bio najgledaniji segment i da su gledatelji bili zainteresovaniji za nadmetanje u talentima. 
Promjena u izboru za miss Amerike počet će od ove godine 9. septembra.