Otkrivamo tajnu sjajne kose holivudskih glumica...

Iskoristite trik koji koriste Demi Moore i Kim Besinger kako biste svojoj kosi dali sjaj svile: nakon šamponiranja je isperite izvorskom vodom.  
Vaša kosa je izgubila sjaj, oštećena je i suha poput slame? Imamo pravi trik kako je učiniti sjajnom, mekom i poslušnom! 
Za dobijanje sjaja kosu ne morate obavezno tretirati skupim preparatima koji sadrže hemikalije i mnoge štetne materije, njegu svoje kose započnite pravilnom ishranom. Naime, uravnotežena ishrana koja obiluje proteinima i zelenim lisnatim povrćem izuzetno je dobra za kosu. Pokušajte da izbjegavate prerađenu hranu i onu bogatu šećerom. Vitamini E i C su takođe ključni za sjajnu, zdravu kosu.  
Uz pravilnu ishranu, sjajne vlasi možete dobiti i uz pomoć trika za kojim posežu holivudske zvijezde: nakon šamponiranja kosu isperite negaziranom flaširanom mineralnom vodom. Ona će se pobrinuti za uklanjanje i najupornijih ostataka šampona koje bi inače teško mogli da isperete, a nakon dvonedjeljne kure ispiranja mineralnom vodom, svi će primijetiti razliku.   
Ovaj trik je potvrdio i odobrio poznati triholog dr. Besam Farjo, koji je u svojoj karijeri provodio mnoga istraživanja kose i zdravlja vlasišta. Ne samo da ispiranjem kose negaziranom izvorskom vodom možete osigurati njen sjaj, nego ćete se na taj način i pobrinuti za njeno zdravlje.  
"Svakako postoje dokazi koji pokazuju kako zagađivači iz okoline, uključujući toksine poput slobodnih radikala iz teške vode iz slavine, kosu čine skloniju bržem opadanju. S vremenom to može uticati na sveukupan izgled kose", dodao je Farjo.  
S dolaskom toplijih mjeseci mnogi će olakšanje od visokih temperatura pronaći u moru ili na bazenu. Stručnjaci savjetuju da nakon svakog kupanja obavezno kosu isperete slatkom vodom kako biste uklonili hlor ili so te spriječili iritaciju vlasišta, piše Ordinacija.