Žene širom svijeta koriste tradicionalne trikove za ljepotu koji im pomažu da održavaju svoj izgled. Hrvatice najčešće posežu za maslinovim uljem i medom, no ponekad je dobro posuditi trikove za ljepotu i od žena iz drugih zemalja.  Donosimo vam najzanimljivije i najpraktičnije beauty savjete iz raznih dijelova svijeta.

Brazilski anticelulitni tretman

Brazilke na bedra trljaju pijesak, a zatim ga ispiru u moru. Osim što je ovo dobra anticelulitna kura, također je odličan piling za cijelo tijelo.

Norveška njega lica

Žene sa sjevera poznate su po svojoj nevjerojatnoj koži. Norvežanke se umivaju hladnom mineralnom vodom, za koju kažu da savršeno hidratizira kožu.

Talijanski recept za nježne usne

Prekrasne Talijanke svoje usne mažu maslinovim uljem, koje je odlično protiv suhoće i iritacije. Samo par kapi je dovoljno namazati i usne će biti nahranjene i nježne.

Kineski anti-age tretman

Žene u Kini svoju mladost održavaju iznutra, pijući velike količine bijelog čaja koji ima anti-age učinak te daje blistav izgled koži.

Indijska tajna lijepe kose

Indijke su poznate po svojoj gustoj i kvalitetnoj kosi. Njihov recept za održavanje prekrasne kose je kokosovo ulje, koje jednom tjedno zagriju i nanesu na vlasište te ostave da djeluje preko noći.

Španjolski recept protiv podočnjaka

Španjolke na umorne oči stavljaju tanko narezane kolutove rajčice. Rajčica posvjetljuje kožu te tako otklanja tamne podočnjake.

Japanska tajna ljepote

Japanke svoju lijepu kožu, kvalitetnu kosu te čvrste nokte duguju ulju kamelije. Ono djeluje protiv bora, opeklina, hrani kosu i učvršćuje nokte.

Australski recept protiv peruti

Australski stari recepti protiv peruti savjetuju da u šampon koji koristiš dodaš ulje čajevca ili eukaliptusa.  Dovoljno je samo par kapi da se riješiš peruti.