Ako želite prikriti činjenicu da ste umorni i neispavani, postoje načini da izgledate svježe i odmorno čak i nakon neprospavane noći.

Imali ste naporan i stresan dan, proveli ste neprospavanu noć ili zbog promjene godišnjeg doba već danima sjedite umorni? Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da izgledate svježe i odmorno, čak i nakon neprospavane noći.

Čim ustanete, istuširajte se mlakom vodom a umjesto sapuna upotrijebite gel za tuširanje blage voćne arome obogaćen vitaminima. Na otečene kapke stavite upotrebljene vrećice čaja koje biste, upravo za ovakve prilike, uvijek trebali čuvati u hladnjaku. Već nakon pet minuta osjetit ćete kako se oteknuti kapci umiriti, a pogled postati bistriji i sjajniji.

Kada ste umorni, šminka može biti kontraefektna i naglasiti bore. Tada koristite diskretnije boje i nanesite tanke slojeve pudera, ruža ili korektora. Zaboravite na jako rumenilo i tamna sjenila za oči, dovoljno je da na jagodice vrhom četkice nanesete blijedoružičasto rumenilo, na unutarnji ugao kapaka sasvim malo svijetlog sjenila, dok bi korektor za podočnjake trebao biti za nijansu svjetliji od vašeg tena.

Pažljivo birajte odjeću, jer je naučno dokazano da boje utječu i na raspoloženje. S veselim nijansama i lice će vam se ozariti, dok će tmurni tonovi samo naglasiti vaše podočnjake. Uostalom, ove sezone i modni dizajneri predlažu vedre boje koje odišu svježinom, posebice u proljetnim kolekcijama.