Jedan od najvećih modnih trendova osamdesetih godina, takozvani "peplum kroj", vratio se na modnu scenu u velikom stilu. Polako, ali sigurno dobiva sve više pozitivnih kritika i tjera ženska bića da nabave odjeću s ovim krasnim detaljem.

Naime, radi se o volanu na haljinama, suknjama ili čak na sakoima koji dolazi iznad struka. Curama koje nemaju prenaglašene obline i bokove čini uslugu i stvara iluziju oblina, a djevojke koje ih imaju, također ne moraju brinuti, jer će ovaj slatki volančić samo dodatno naglasiti vaše obline na pravim mjestima. Koje god građe bila, peplum je, izgleda, jedan od onih detalja za koje će se ženska publika uskoro trgati. Jednako je zanimljiv na dnevnim kao i na večernjim kombinacijama, a idealan je čak i ako želiš izgledati poslovno, elegantno ili samo drugačije.

Možeš ga kombinirati s ravnim balerinkama, kao i sa visokim petama tijekom ludih noćnih izlazaka, a u ovim nadolazećim toplim danima možeš ga nositi i na jednostavnim lepršavim haljinama tijekom običnih šetnji gradom. Možeš ga pronaći u bilo kojoj high street trgovini, a možeš ga sašiti i sama, po vlastitom ukusu.

Naša preporuka je peplum na kožnoj kratkoj haljini otvorenih leđa ili na minicama koje možeš kombinirati s bodijima, kratkim topovima ili običnima majicama. Po danu ga možeš  kombinirati s tajicama ili hlačama u pastelnim bojama i dobiti chic izgled, a noću će te pretvoriti u pravu tajnovitu zavodnicu s dobrim stilom.