Noć prije ste boravili u zadimljenom prostoru? Ili još gore, bili ste na večeri kod prijatelja, a baš kada ste došli počelo je prženje hrane? Rezultat je - kosa vam neugodno miriše, a vama se žuri...

Nakon što ste se probudili i shvatili da kasnite, a trebalo bi oprati kosu jer se iz nje širi neugodan miris - posljedica prethodne večeri, dima cigarete, pržene hrane..., ova tri savjeta dobro će vam doći.

1. Počastite kosu hladnim tretmanom

'Hladni zrak omogućit će da uklonite neugodne mirise', tvrdi iskusna frizerka i stilistica Maria De Los Angeles. Tretirajte vašu kosu fenom postavljenim na program 'hladno puhanje' i malo je protresite. Neugodni miris neće potpuno nestati, ali će te biti zadovoljni rezultatom.

2. Nanesite na kosu šampon za suho pranje


Šamponi u prahu nakon kojih ispiranje vode nije potrebno imaju sastojke koji upijaju neugodne mirise i osvježavaju kosu. Dobro je ovaj preparat imati kod kuće. Nikad se ne zna kada će vam zatrebati.

3. I parfem je dobrodošao

Ako nemate pri ruci šampon za suho pranje, poslužit će i parfem. Posprejajte njime kosu, počešljajte se. Alkohol iz parfema će smanjiti neugodan miris. neće biti savršeno kao kada kosu operete, ali definitivno će biti bolje, savjetuju na stranici dailymakeover.com.