Celulit je jedan od najvećih i najružnijih neprijatelja ljepote ženskog tijela. Borba s njim se odvija na mnoge načine i s mnogim preparatima, skupima kao i onima iz kućne radinosti. No najlakše i najbrže je primjenjivati male tretmane protiv celulita kod svakodnevnog tuširanja. Donosimo tri kratka savjeta za borbu protiv tog neprijatelja bez kupovanja novih preparata i bez krađe tvog dragocjenog vremena.

Masiranje kože

Kod svakodnevnog tuširanja usvoji naviku masiranja rukavicom za tijelo po dijelovima tijela zahvaćenih celulitom. Na taj način ćeš potaknuti cirkulaciju i djelovati na nepoželjnu narančinu koru na tvome tijelu. Masirati se možeš po mokroj ili suhoj koži koju je svakako poželjno u tom slučaju namazati hidratantnom kremom ili nekom drugim preparatom, kako ne bi iziritirala kožu. Takvim masiranjem djelovati ćeš blagonaklono i prema svojoj koži, koja će postati meka i glatka.

Piling kože

Povremenim kupljenim ili pilingom koji si i sama napravila, osvježi svoju kožu i djeluj na područja koja su zahvaćena celulitom. Pilingom ćeš ujedno razbiti celulit i olakšati djelovanje drugim anticelulitnim proizvodima koje koristiš. Ukloniti ćeš mrtve stanice i višak krema koje inače koristiš nakon tuširanja, a koje ne uklanjaš gelovima i kupkama za tuširanje.

Kofein protiv celulita

Jedan od čestih sastojaka pilinga za uklanjanje celulita je kava. Masiranjem kave pomiješane s bademovim uljem, koje je nježnog mirisa kao i djelovanja, nanijeti ćeš štetu svom celulitu, a kožu učiniti mekom, njegovanom i svilenkastom.