Žene će svašta pretrpjeti zarad ljepote, a Japanke su spremne da isprobaju razne gadžete koji im se nude za podmlađivanje, ispravljanje nedostataka ili za relaksaciju. Da li biste isprobali ova sredstva, koja, na prvi pogled, podsjećaju na instrumente za mučenje?

Gumena usta brišu bore
Kalup za usta reklamira se kao jednostavno rješenje za zatezanje opuštene kože lica. Dovoljno je, kažu proizvođači, tri minuta svakoga dana izvoditi usnu gimnastiku i mišići lica će očvrsnuti, a bore nestati.

 

 

Bodljikava sprava za ljepšu kosu
Specijalna četka koja služi za masažu glave, relaksira i podstiče rast kose, zapravo je tradicionalni alat koji se u Japanu koristi za aranžiranje cvijeća.

 

 

Štipaljka "popravlja" nos
Ovaj proizvod se ženama nudi kao idealno sredstvo da svoj profil učine ljepšim bez odlaska kod plastičnog hirurga. Kao što vidite na slici, gadžet podsjeća na štipaljku za kosu, a zapravo je sprava uz pomoć koje može da se "popravi" nos. Dizajnirana je tako da pravi pritisak na četiri nosne kosti, ali nije jasno na koji način dolazi do trajne promjene profila.

 

 

Udaranje kukom opušta
Ovaj prozvod napravljen je za kućnu šijacu masažu, a dizajniran je tako da može da dohvati akupresurne tačke na leđima. Sprava se, kažu proizvođači, može nositi i na posao, pa kada ste napeti i bole vas leđa, izvadite kuku i priuštite sebi opuštajuću masažu.