Grupa uglednih francuskih psihologa predstavila je veoma zanimljivo istraživanje, koje je otkrilo vezu između ženskog karaktera i cipela koje nosi. Oblik i visina cipele koju izaberemo može reći puno o našoj osobnosti. Pogledajte što vaš omiljeni oblik govori o vama.



Visoke potpetice za ženstvene cure

Visoke pete nose dvije vrste cura. Cure kojima potpetice služe za podizanje samopouzdanja i one koje su vrlo samouvjerene, otvorene i spremne na izazove. Cure koje se najbolje osjećaju u visokim i tankim potpeticama izrazito su ženstvene.

Platforme za samouvjerene i tvrdoglave

Cure koje obožavaju visoku punu petu su samouvjerene, imaju čvrsto mišljenje i stavove kojih se tvrdoglavo drže. One znaju što žele i kako to postići.

Niske cipele za nježne romantičarke

Cure koje se najbolje osjećaju u baletankama ili niskim petama su nježne i romantične, prenosi Index. Fleksibilne su i opuštene te su spremne na kompromise a samim tim razgovor i druženje s njima je ugodno i opušteno.

"Muške cipele" za pomalo depresivne

Psiholozi tvrde da žene koje biraju 'muške cipele' često padaju u depresiju i prepuštaju se kompleksima. Ovakve cure također znaju što žele ali olako prihvaćaju stvari u životu.

Sportski modeli za tradicionalne cure

Sportske modele obožavaju cure koje lako stupaju u kontakt s drugim ljudima. One su pomalo konzervativne i ne vole velike promjene u životu.