Bez obzira na figuru, svaka žena bi trebalo da zna šta i kako treba da nosi. U principu, garderobu treba svesti na nekoliko pametno odabranih komada napravljenih od kvalitetnih materijala.

Kvalitet materijala i izrade obezbjeđuje trajnost odjeći, a kombinacijom pojedinih komada i izborom novih detalja imaćete uvijek drugačiji izgled. Neke stvari nikada ne izlaze iz mode, izraz su takozvane bezvremene elegancije i šika. To, prije svega, važi za klasičan kostim i malu crnu haljinu. Bez obzira na figuru, bez obzira na modu, te komade svaka žena treba da ima u ormanu, prenosi portal Žena.blic.

Zašto vam je mala crna haljina neophodna? Dobro skrojena, jednostavna, crna haljina učiniće svaku figuru ljepšom. Kvalitetan materijal i dobar kroj možda će koštati skuplje, ali zato ćete imati uvijek elegantnu haljinu koja nikad ne izlazi iz mode. Možete je kombinovati sa visokim potpeticama, ali i sa čizmama i jaknom. Ako baš ne volite crno, odaberite toplu nijansu čokolade ili elegantnu teget boju.

Najvažniji vam je, ipak, kostim. Kvalitetan kostim u kojem se dobro osjećate i koji vam dobro stoji, pojednostaviće vam život. Bez obzira na trenutni modni diktat, za odlazak na posao, poslovni ili roditeljski sastanak nećete morati mnogo da mozgate šta da obučete ukoliko u svom ormaru imate kostim, još bolje trodijelni komplet koji čini sako, suknja i pantalone. Zavisno od prilike, u njemu možete da djelujete strogo ili neobavezno, a mogućnosti kombinovanja su neograničene.

Ako treba pravo sa posla da krenete u večernji provod, ponijet ćete bluzu ili top i jednostavno se presvući prije polaska. Prednost novih materijala leži i u tome što bluzicu ili bodi možete nositi i u torbi, a da joj nije potrebno peglanje prije nego što je obučete. Dodajte još samo atraktivne minđuše i narukvicu i utisak će biti potpun.

Jednostavnost bi trebalo uvijek da vam bude ideja vodilja kod planiranja garderobe. "Manje je više", pravilo je koje važi u svemu.