KORISNO JE ZNATI

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da po povratku iz prodavnice kući, ostavljajući namirnice koje ste kupili svaku na svoje mjesto, shvatite da već imate jaja, mlijeko..., a onda se dogodi to da ih ne stignete potrošiti u roku trajanja?!

U tom slučaju, kako tvrde stručnjaci, bacate i novac i hranu.

Ako niste najbolji u organizaciji, onda bi sljedeći viralni trik za kupovinu namirnica na TikToku mogao biti odlično rješenje.

@annielaurel Ps if anyone knows how get rid of the pink effect hmu #diy #mini #fyp #lesswaste ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
Naime, TikTok korisnica Annie Laurel objavila je ovaj zabavni trik, odnosno, hack koji će vam uštedjeti novac i smanjiti bacanje hrane pomažući vam da pratite hranu u frižideru.

- Napravila sam ove male magnete da mi pomognu pratiti koju hranu imam - napisala je Laurel na videu.

Snimka je krupni plan njenog frižidera, gdje je postavila male magnete za hranu, uključujući BBQ umak, napitke, pecivo, humus, kiselo vrhnje, kisele krastavce, jogurt i jagode.

Osim što su slatki, prikazuju situaciju u frižideru, tako da tačno znate šta se u njemu nalazi.

A kad ponestane te namirnice, samo sklonite magnet.

- Kad mi nečega ponestane, pomaknem to u ugao i onda znam da to moram uzeti sljedeći put kad idem u kupovinu - napisala je Laurel.

Ako niste osoba od popisa, možete jednostavno snimiti ugao svog frižidera dok odlazite u kupovinu.

I, naravno, za osobe koje vole same izrađivati stvari, postoj i video kako kreirati magnetiće, a možete ih i naručiti, a najveća preporuka je da ih potražite na platformi Etsy.

No ako ih sami pravite, svakako u tu aktivnost uključite i najmlađe.

@annielaurel I’m so happy for all the positive feedback on these, I hope this helps! Sorry in advance for my bad cutting skills #fyp #diy #diyproject ♬ As It Was - Harry Styles
Ako ste ipak osoba od popisa, stavite ga na frižider.

Možete staviti i malu ploču za pisanje markerom i popisati stvari koje ste stavili u frižider te ih prekrižiti ili obrisati kada ih unutra više nema.

To će vam olakšati kontrolu namirnica i kreiranje recepata.

Izvor: Faktor