KORISNI ZA RAZNE PREDMETE

Postoji dugačak spisak načina na koje možete koristiti štapiće za uši u svom domu, a ovi jednokratni predmeti su korisni za razne zadatke.

To uključuje čišćenje malih prostora kao što su ventilacioni otvori za klimatizaciju i izvođenje preciznog popravljanja boje.

Ako pokušavate pronaći način kako da očistite neki skučeni prostor u vašem domu - štapići za uši vjerovatno mogu pomoći.

Čišćenje tastature - Svi znamo da vjerovatno ne bismo trebali jesti preko tastature, ali većina nas to ipak čini. Prilično je lako otpuhati sve mrvice krekera koje padnu, ali masne mrlje su malo složenije. Bez obzira koliko puta krpom pređete preko tastera, ova vrsta nereda će vjerovatno ostati čvrsto postavljena između njih. I važno je da sigurno očistite svoju tastaturu, tako da morate pažljivo pronaći način da to uradite.

Da biste temeljnije očistili tastaturu, provjerite je li računar isključen, a zatim otpuhnite sve mrvice. Brzo obrišite tipke krpom namočenom u alkohol ili proizvodom dizajniranim za čišćenje tastatura. Zatim navlažite štapić odabranim sredstvom za čišćenje i provucite ga između tipki za dubinsko čišćenje.

Čišćenje kožnog namještaja - Koža je prekrasna tkanina bilo na vašem autosjedalu, kauču, torbici, cipelama, pojasu ili drugoj odjeći. Ipak, ogrebotine mogu pokvariti izgled, kao i prašina i prljavština. Da bi izgledala najbolje, koži je potrebno povremeno čišćenje. Srećom, lako možete ukloniti ogrebotine s kože tako što ćete nanijeti malo vazelina uz pomoć štapića. Stručnjaci preporučuju da koristite štapić za brisanje ogrebotina, a zatim obrišite sav višak vazelina mekom krpom.

Očistite hrđu iz pretinca za baterije - Ponekad kada uzmete bežični miš, daljinski za TV ili neki drugi uređaj na baterije morate promijeniti baterije, međutim, taj jednostavan zadatak postaje naporan kada otkrijete da su stare baterije zahrđale. Nakon što ih uklonite i dalje vam ostaje gadan nered kojeg se morate riješiti prije umetanja novih baterija. Pokušaj čišćenja unutar tako malog prostora je težak, posebno kada su kontakti baterije namotani u obliku opruge.

Srećom, štapići mogu doseći tamo gdje vi ne možete. Da biste uklonili hrđu, umočite svoj štapić u sirće ili limunov sok da uklonite prljavštinu. Obavezno pustite da se pretinac za baterije potpuno osuši prije postavljanja novih baterija.