Osmogodišnji Benjamin Jensen

Osmogodišnji dječak napisao je američkoj Federalnoj agenciji za avijaciju pismo s idejom o pronalasku aviona koji bi se srušili u ocean.

Dječak Benjamin Jensen dosjetio se fenomenalne ideje dok je gledao televizijsku emisiju o nestalim avionima. Njegovi roditelji su Air Force veterani, a ovaj 8-godišnji dječak iz američke savezne države Utah voli avione, objavio je Fox.
Odlučio je napraviti skicu svoje zamisli i poslati je šefu Delte Richardu Andersonu. Na skici se vidi ogromni napuhani balon koji pluta na površini mora u slučaju pada aviona.
Dječak kaže kako nije mislio da će mu se itko javiti, ali odgovor na njegovu ideju poslao mu je potpredsjednik za sigurnost John E. Laughter.
U pismu kojeg je dječak poslao stoji kako bi avioni mogli imati ugrađen sustav koji ima neonski narančaste balone koji se podižu na površinu u slučaju da avion padne u more. 'Na dnu bi bilo kamenje tako da bi baloni ondje ostali. Balon ne bi bio dovoljno lagan da odleti u zrak, te bi imao pojačanu gumu kako bi izdržao pritisak', napisao je Ben.
Nekoliko tjedana kasnije dobio je odgovor. 'Radim s mnogim ljudima u Delti, Federalnoj agenciji za avijaciju, i proizvođačima aviona kako bi riješili probleme poput lociranja aviona u hitnim slučajevima. Mnogi stručnjaci razmišljaju o idejama poput ove koju si nam ti poslao. Podijelit ću s njima tvoje planove', napisao je Laughter.
Uz pismo dječaku, Laughter je priložio i dva modela aviona te olovke s logom Delte.