Snimci koji će vas slediti

Najčešći uzroci saobraćajnih udesa su razgovor sa suputnicima i korišćenje mobilnih uređaja, slanje poruka, gledanje mejlova, ali tu su još i traženje stvari u automobilu, pjevanje i igranje uz muziku kao i šminkanje ili namještanje frizure...

Razgovor sa suputnicima i upotreba mobilnih uređaja uzrok su mnogo većeg broja saobraćajnih nesreća nego što se ranije pretpostavljalo. To se posebno odnosi na mlade vozače.

Naime, jedna organizacija za bezbjednost u saobraćaju analizirala je oko 1.700 snimaka, na kojima je zabilježeno šta su tinejdžeri radili neposredno prije saobraćajnih nesreća.

Otkriveno je da je u čak 60 odsto nesreća ključni razlog za udes bio neki vid odvlačenja pažnje, a to je čak četiri puta više nego što se pretpostavljalo.

Ova studija je neobična pošto su istraživači rijetko imali pristup snimcima nesreća na kojima se jasno vidi šta su vozači radili prije same nesreće, ali i šta se u isto vrijeme događalo na putu.

Pokazalo se da su najčešći problemi razgovor sa suputnicima i korišćenje mobilnih uređaja, slanje poruka, gledanje mejlova, ali tu su još i traženje stvari u automobilu, pjevanje i igranje uz muziku kao i šminkanje ili namještanje frizure.

Pogledajte video:

 Izvor: Index.hr