Na putnim pravcima u dragaškoj opštini odroni kamenja usporavaju saobraćaj.

Kiša koja već drugi dan neprestano pada u Dragašu i okolini povečala je vodostaj rijeka. Nabujali potoci i rijeke u pojedinim selima prouzrokovale su materijalnu štetu privatnim parcelama koje su blizu rijeka. U Restelici su poplavljene ulice, povađene betonske kocke, oštećeni potporni zidovi i zapušene seoske šahte.
U jutarnjim satima putni pravac Restelica - Dragaš je bio zatvornen za saobraćaj. U blizini Zairove česme odron je prouzrokovao da su dve jele zatvorile putni pravac. Mještani  Restelice i Vatrogasna služba u kratkom vremenskom periodu očistili su dio puta i osposobili saobraćaj.  
Nabujalo korito Resteličke rijeke primoralo je mještane Kruševa da cijelu noć dežuraju, strahujući da se voda ne izlije iz riječnog korita i poplavi njihovo selo, prenosi Radio Gora.
“Najveća poplava koja se pamti desila se 18. novembra 1979. godine, kada je voda odnijela džamiju i oštetila nekoliko kuća u Kruševu, dok je u Restelici rijeka odnijela stari most. Još jedna velika poplava desila se 1993. godine kada je u Restelici stradalo preko 20 grla sitne i krupne stoke. Voda je odnijela cijele njive, a riječno korito je u pojedinim mjestima dostiglo širinu od preko 15 metara. Zadnjih 15-ak godina dešavale su se poplave koje su pored izazivanja straha i panike kod mještana, činile manju ili veću materijalnu štetu. 2013. godine u Kruševu je srušen most.“
Zbog obilnih padavina u većini sela koja imaju svoje vodovode, voda iz slavina je mutna i nije za piće. Mještani koriste česme kod kojih je voda ispravna kao i flaširanu vodu.
U poslijepodnevnim časovima, vodostaj rijeka se stabilizovao i nema opasnosti od izljevanja, jer je kiša iznad 1000 metara nadmorske visine prešla u snijeg.