Najnoviji snimak dešavanja

Pogledajte novi snimak događaja koji se desio 7. jula, kada je na brutalan način napadnut i pretučen H. B. iz Vraništa.

Na početku videa Redžep Kamberi, član radne grupe sela Vranište i mještani Vraništa razgovaraju sa Granitom Rifajem. U jednom momentu H. B. traži da se obrati okupljenima. Granit Rifaj se udaljava od H. B. i sa strane posmatra, a kasnije prilazi i staje do H. B. Ubrzo počinje kratak verbalni sukob, nakon čega policija kreće da privede H. B., koji pristaje na privođenje bez ikakvog protivljenja i pružanja otpora.

Nezadovoljni postupkom policije, mještani počinju da se protive i kreću prema policiji. U tom trenutku H. B. počinje bježati. Nakon bjega policija nije silno krenula za njim, za njim silno kreće Granit Rifaj, nakon čega nastaje opšti haos. Na videu se vidi jurnjava i čuju povici policije "Gzimo", što je značilo da je H. B. napadnut od strane Lulzima Rifaja.

Kasnije se događa ono što se vidi na drugom videu. H. B. je napadnut i brutalno pretučen od strane Lulzima Rifaja, Granita Rifaja i radnika kompanije koja izvodi radove.

H. B. je priveden 11. jula u Vraništi. Prema posljednjim informacija, (od dana 13. 07. 2017.) u Dragašu je održano prvo suđenje H. B. Sud mu je dozvolio da se brani sa slobode. On je oko 15h pušten na slobodu.

Mještani Vraništa najavljuju protest zbog nepravde koja se čini prema H. B. Pozivaju sve mještane Gore i Opolja da stanu na put ovoj nepravdi koja je zavladala u opštini Dragaš.



"Ovi video prilozi i događaj dokazuju svu nepravdu koja se čini od samog početka procesa izgradnje hidrocentrala", kažu za portal "RadioGora.org" uznemireni i zabrinuti mještani Vraništa.