Projekat male škole frizera je, u suštini, namijenjen ženama koje nemaju visoku edukaciju, odnosno ženama koje nisu do sad mogle da same za sebe zarađuju, niti su konkurentne na tržištu rada.

Ova mala škola frizerskog zanata radiće po sistemu norveške ambasade, koja je i podržala ovaj projekat.
Svaka kandidatkinja koja bude prošla prvu grupu će na kraju dobiti diplomu iz Centra za rad i socijalna pitanja i biće validna ne samo na Kosovu nego i u inostranstvu.
“Ono što je meni jako drago je da će one poslije ovoga biti sposobne i biće u mogućnosti da same otvaraju svoj frizersk salon. Pored klasične frizerske škole imaćemo i školu za profesionalno šminkanje, tako da će i taj segment estetike biti obuhvaćen i nadam se da će ovo ići baš onako kako sam ja planirala i zamišljala”, rekla je Duda Balje i dodala:
“Ne planiramo da radimo po sistemu kvantiteta, da se što više žena prijavi, već će mi biti drago ako poslije ove škole bar tri ili četiri od tih djevojaka ili žena, koje se budu prijavile, otvore svoj salon i da zarađuju za sebe i svoje porodice.”
Kurs će trajati tri mjeseca. U prvi krug ulazi 12 kandidatkinja, ukoliko bude više zainteresovanih, kurs će biti produžen na dva ili tri kruga.
“Ja sam raspoložena da im pomognem onoliko koliko je u mojoj moći. Kad prve kandidatkinje budu završile, pokušaću da im organizujem malu reviju frizura koje će one praviti i gledaću da se to uradi negdje u centru grada, gdje će biti upadljivo. U Prištini ćemo imati Fashion Weekove, i one koje se budu najviše istakle će tu učestvovati, već sam uspostavila kontakte sa ljudima iz svijeta mode.
Zainteresovane kandidatkinje svoje lične podatke, radi evidencije i stvaranja liste učesnika kurseva, mogu poslati na e-mail adresi: duda.balje@hotmail.com. Za dodatne informacije možete pozvati na tel. 044 437 386.