Policija u Prizrenu obavjestila je u subotu da je u toku potraga za dvojicom osumnjičenih, koji su sinoć ranili blagajnika Kosovske Energetske Korporacije (KEK) i ozlijedili sigurnosnog radnika. Oni su odnjeli cio dnevni pazar u iznosu oko 33 hiljada eura.

Blagajnik KEK-a Avdi Temaj, dobio je dva metka i život mu je bio u opasnosti, ali se nakon operacije oporavlja u prizrenskoj bolnici. Dok je radnik jedne privatne sigurnosne kompanije dobio samo lakše tjelesne ozljede.

Direktor Regionalni policije Prizrena, Nexhmi Krasniqi je rekao da su osumnjičeni pratili radnika KEK-a, koji je poslije završenog radnog vremena, uputio u pravcu banke kako bi predao dnevni pazar prikupljen u blagajni tokom dana. Osumnjičeni su ga slijedili na motoru i nakon izvršenja krivičnog dijela, udaljili se u nepoznatom pravcu.

Na osnovu prikupljenih informacija, policija u Prizrenu je uradila plan rasvetljavanja ovog slučaja i počela je operaciju prepada jedne kamp kućice u selu Rečane, za koju je policija sumnjala da je baza pljačkaša.

"Tu smo našli oko 20 mobitela i jednu količinu municije, ali ne i osumnjičene", rekao je direktor policije u Prizrenu, Nexhmi Krasniqi, navodeći da je policija je u potrazi za autorima ovog događaja.