Ni pozivi Vašingtona, kao i Brisela, ne mijenjaju mišljenje

Hashim Thaçi, Kadri Veseli i Ramush Haradinaj pokušavaju da ponove noć od 22. decembra i prokrijumčare ukidanje Specijalnog suda.

Ni pozivi Vašingtona, kao i Brisela, nisu promjenili mišljenje lidera da zaustave svoju inicijativu.

"Gazeta Express" je obezbjedila dokument i sve tačke dnevnog reda za sjednicu predsjedništva Skupštine, koja je bila zakazana za ponedjeljak, ali je odlučeno da bude odložena za srijedu, prenosi portal "Kossev.info".

Sjednica Predsjedništva Skupštine na kojoj je trebalo ponovo da se razmotri mogućnost uvođenja ukidanje Specijalnog suda na dnevni red, zakazana je za 15. januar, ali je sada ista pomjerena za 17. januar.

Pokušaj lidera da Specijalni sud uključe u sjednicu za ponedjeljak, potvrdio je za Express šef parlamentarne grupe LDK-a, Avdullah Hoti, u petak. Rekao je da je to istina, ali i da je stav LDK-a o ovom sudu već poznat.

Ali Vlada Kosova negira da stoji iza inicijative za ovaj zakon u srijedu.

Avni Arifi, iz kabineta premijera Haradinaja, rekao je da vlada nije preduzela inicijativu.

"Vlada nema takvu inicijativu. Dobro je da se pristupilo skupštini u vezi sa ovim pitanjem," rekao je  Arifi.

Skupština Kosova objavila je dnevni red za ponedjeljak, 15. januar, i tačke dnevnog reda koje će biti razmotrene. Ali oni nisu javno objavili dio kada će Specijalna sud biti uključen u dnevni red.

Express objavljuje kompletan dnevni red i druge stavke koje su trebalo da budu sastavni dio sastanka Predsjedništva 15. januara.