Skandal na Kliničko-univerzitetskom centru Kosova

R.B. iz Kamenice su se potrošile baterije na ICD uređaju koji je smješten u samom srcu da drži stabilnim njegov vitalni organ. Ali, bez obzira što su baterije bile na nula, doktor kardiolog, Imri Jashari, tražio je od njega da se snađe kako zna i umije, jer ne može intervenisati još najmanje deset dana kako bi mu zamjenio baterije.

Od septembra prošle godine niko na Kliničko-univerzitetskom centru Kosova nije odgovrio na žalbu pacijenta iz Kamenice, koji je žalbu uputio Uredu za zaštitu pacijenata.

R.B. iz Kamenice, kako saznaje list "Zëri", požalio se da, iako su mu bile potrošene baterije ICD-a, uređaj koji se stavlja u srce i drži ga stabilnim, doktor kardiolog, Imri Jashari, tražio je od njega da mu baterije zamjeni nakon više od deset dana.

Pacijent je u februaru 2012. godine ugradio u svoje srce uređaj ICD, aparat koji stabilizuje ritam i u  slučaju kolapsa u šoku, kod istog se aktivira elektro-šok, koji spašava pacijenta od eventualne kliničke smrti.

Aparat je ugradio na jednoj privatnoj klinici u Prištini, jer u to vrijeme na Kliničko-univerzitetskom centru Kosova se nije radila implantacija ovih uređaja.