Skupština Kosova je usvojila amandman poslanika Ćerima Bajramija na Zakon o ličnoj karti, na kojima će ubuduće pored albanskog, srpskog i engleskog, biti i bosanskog jezika.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kosova, pod obimnim dnevnim redom, između ostalih, bila je i 17. tačka dnevnog reda "Drugo čitanje prijedloga Zakona o ličnoj karti".
Na taj Zakon, poslanik iz bošnjačke zajednice Ćerim Bajrami, član Komisije za unutrašnje poslove, podnio je Amandman br.9, koji je ova komisija, poslije iscrpnih diskusija na sjednicama, jednoglasno podržala kao svoj, iz proceduralnih obaveza.
Amandman br. 9 na član 10 Zakona o ličnoj karti glasi: "Članu 10 dodaje se paragraf 1 koji glasi: Obrasci i lične karte za pripadnike nevećinskih zajednica se štampaju i na njihovim jezicima koji su u upotrebi na lokalnim nivou."
Poslanik Ćerim Bajrami se zahvalio svim poslanicima vladajuće koalicije i opozicije iz Komisije za unutrašnje poslove i nadzor FSK koji su podržali ovaj amandman, kao i svim poslanicima koji su glasali za njegovo usvajanje, a zasebno poslanicima nevećinskih zajednica, medju njima, naravno, i onima iz bošnjačke zajednice.
Dakle, ubuduce će, pored albanskog, srpskog (ćirilica) i engleskog jezika, na licnoj karti za Bošnjake Kosova biti i četvrti jezik - bosanski (latinicom u ijekavskoj varijanti) i za Turke na turskom jeziku, koji su unazad dvije godine imali to pravo, ali se sada ono i zakonski legalizuje.