Život u kanždama narkomanije

"Bijeg od sebe samog", je knjiga koja obuhvata težak život dječaka iz Peći, koji je još u veoma mladoj dobi, u potrazi za boljim životom, našao sebe prevarenim od prijatelja i "uhvaćen u kandžama" droge.

Ime sa inicijalima A.B. je dječaka porijeklom iz Peći, koji je na svoje breme preuzeo vrlo važnu i vitalnu misiju. Iako je tokom života bio suočen sa mnogim izazovima, ne predaje se i želi da mu se ostvari njegov veliki san.

Kroz knjigu, sada već završenu, ispričao je svoju vrlo bolnu priču, put droge i ostavljen u samoći, bez igdje ikoga.

"Knjigu sam napisao iz dubine duše, napisao sam je u detaljima, zaustavio sam vrijeme u tim godinama u kojima sam bio, pisao sam do detalja, ali sve istinito. Pisao sam o svim lošim stvarima koje sam radio. Tu pišem kako te droga vodi kroz život, u propast, a i kao poruka mladima na Kosovu. Svako ko će pročitati ovu knjigu, stariji i mladi, vidjeće da takav život nisu mogli ni zamisliti da postoji, ili da život ima toliko poteškoća. Sve kroz ono što sam prošao, je napisano u knjizi ", kaže on.

A.B. govori za portal "Lajmi.net" kako su ga prijatelji prevarili, dok je imao 17 godina. Otišao sam van zemlje, u nadi da ću raditi i pomoći porodici, a na kraju sam radio prevare, krađe i istovremeno postao sluga onih koji su bili tamo, kako bi im ispunio ciljeve.
Odrastao je uz mnogo patnje i boli, još od djetinjstva, kako kaže, otac ih je napustio kada je on imao samo 3 mjeseca, a majka je preminula kada je on bio u inostranstvu, a sa velikim bolom priznaje da mu sestra i brat ne govore, iako ni on sam ne zna zašto.

Kaže da je živio i u podrumima zgrada, danima nije imao hrane, nema kuću, ali živi u iznajmljenom stanu. Više od 20 godina bio je konzumator narkotika, ali priznaje da već četiri godine to pripada prošlosti.

Njegov veliki cilj u životu, a i njegov veliki san je da postane "uzrok" da barem milion Albanaca bude spašeno.

"Boriću se i u stanju sam da se borim i svojim životom. nemam više šta izgubiti, probao sam sve, sve sam imao, ali želim da poslije sebe ostavim nešto, pa čak i ako umrem, bar imam ovu knjigu".

Knjigu "Bijeg od sebe samog" će objaviti kada sakupi dovoljno finansijskih sredstava za objavljivanje.

(Lajmi.net)