Brojne snage Policije Kosova su pripremljene za proteste, koje organizuju opozicione stranke. Na ovim fotografijama snimljene od strane novinara lista "Zëri mogu se vidjeti na desetine pripadnika Policije Kosova koji su dio operativnog plana.

Policija Kosova je u međuvremenu saopštila je su načinjene sve pripreme u vezi sa protestima koji će se održati u 14:00 časova u Prištini.

"Kao dio operativnog plana, načinjeni su planovi za usmjeravanje saobraćaja na alternativne puteve za vrijeme kada demonstranti budu koristili ove ulice, za šta policija zahtijeva razumijevanje i poziva građane da izbjegnu vožnju tokom protesta na putnim pravcima gdje se održavaju protesti", kaže se u saopštenju.

Za to vrijeme blokirane ulice za saobraćaj vozila će biti: "Garibaldi", "George Bush", "Luan Haradinaj", "Robert Doll", "Kosta Novaković", "Bill Clinton", "Eqrem Çabej", "Agim Ramadani", "Xhemajl Prishtina", "Ilaz Agushi" i "Ilir Konushevci".

Kosovska policija, kao institucija za provedbu zakona, poduzeće sve radnje u skladu sa Ustavom Kosova, zakonima na snazi i izrađenim planom kako bi osigurala javni red i mir, za održavanje protesta kao i stvaranje mogućnosti slobodnog kretanja za sve građane.

 /Zëri/