"Globalni svetski sistem kontroliše sve!!!"

Bosanski režiser, koji je prihvatio pravoslavlje i postao Srbin, Emir Kusturica, posjetio je tokom vikenda srpske studente u sjevernom djelu Mitrovice.

"Ovo je i prostor pljačke, jer su svetski moćnici došli da uzmu rudnike i sve što je naše i taj grabežljivi veliki svet je uvek bio isti samo se forma menjala" - rekao je Kusturica i dodao da "danas to izgleda toplije i mekše zbog nevladinih organizacija koje su plaćene da pričaju priču o humanizmu i renesansi, a u stvari pljačkaju".

Kusturica, kako piše list "Večernje novosti", a prenosi portal "Telegrafi" je posjetio takozvani Rektorat Prištinskog univerziteta sa privremenim sjedištem u Mitrovici, a odgovarajući na novinarska pitanja istakao je da "globalni svetski sistem kontroliše sve pa i to gde se šta iz filmske produkcije prikazuje".

"Možete napraviti najbolji film na svetu, ali ako on nije prikazan na najboljem mestu na svetu, onda ga oni ne vide. Na primer, napravite najtužniju i najpotresniju priču o Kosovu i poziciji Srba, svet će to da prizna, ali to neće niko videti", rekao je Kusturica i dodao: "Taj sistem je monstruozan".

Komentarišući najnovije događaje oko rušenja srpskih spomenika na Kosovu, Kusturica je rekao da su to posljedice "instrukcije koje Albancima daju za pravo da to rade“.

"Svetom vladaju dve antropologije, hrišćanska i antihrišćanska. U ovoj drugoj ne vlada nijedan od aspekata koji u hrišćanstvu pozivaju na ideju Boga i dobrote", objasnio je Kusturica i ocjenio da "dopustiti da se sruši oko 330 bogomolja i da se nastavi sa rušenjem groblja su vojno-taktičke smicalice".

Emir Kusturica je ljudima na Kosovu poručio "da izdrže i obećao da će im, koliko bude mogao, makar sa moralne strane pomagati da istraju".