Fondacija "Župski Zagrljaj"

Usljed velikog broja samohranih roditelja i socijalnih slučajeva koji nam se obraćaju za podršku i pomoć, Fondacija "Župski zagrljaj" je odlučila da započne program podrške jednoroditeljskim porodicama i socijalnim slučajevima. Pozivamo vas da se uključite u naš fond za samohrane roditelje i socijalne slučajeve... Ovim putem možete na najdirektniji način da promijenite život jedne porodice i omogućite elementarne uslove za odrastanje njihove djece.

Život samohranih roditelja i socijalnih slučajeva u Župi često je vrlo težak. U sistemu socijalne zaštite nema evidencije o broju samohranih roditelja i socijalnih slučajeva. Osim socijalne pomoći koja je zaista simbolična i iznosi  40 eura, gdje dečijeg dodataka i "NEMA" država čini jako malo u ovom domenu.
Jedine pogodnosti su prednost u ostvarivanju  prava u centrima za socijalni rad i podrška u domenu pravne pomoći. Veliki broj ovih porodica živi na granici siromaštva, a posebno su ugoženi roditelji koji brinu o djeci sa invaliditetom. Usljed potrebe da neprestano brinu o svojoj djeci, oni nisu u mogućnosti da rade i obezbjede minimalna sredstva za izdržavanje svoje porodice. Ova situacija prouzrokuje zaista težak i depresivan život ovih porodica, odrastanje djece u siromaštvu, socijalnoj isključenosti, a često i gladi.
1. Mjesečna finansijska podrška
Fondacija "Župski zagrljaj" će obezbjediti mjesečnu finansijsku podršku iz fonda donatora, možda ste jedan od njih! 
2. Podizanje kapaciteta porodice
Namjera Fondacije je da kroz ovaj projekat podigne kapacitet svake od selektovanih porodica u pravcu smanjena zavisnosti od socijalne pomoći i izlaska iz kruga siromaštva.
Kako bi ostvarila ovaj cilj, Fondacija će pokušati da obezbjedi dodatna sredstva od donatora, kako bi za svaku od porodica obezbjedila podizanje kapaciteta i omogućila im kvalitativnu promjenu.
U ovu vrstu podrške spada i kupovina namještaja, bijele tehnike, treninzi za djecu, prijevoz za školu, dakle sve ono što će omogućiti porodici unapređenje kvaliteta života, a time i otvoriti prostor za okretanje ekonomskom osnaživanju, dodatnim dohodovnim aktivnostima, zaposlenju i sl.
3. Monitoring 
Stručni tim Fondacije će vršiti skrining posjetu svake porodice, kao i redovni monitoring. Predviđeno je da svaka porodica ima monitoring posjetu jednom u mjesecu, čime se omogućava kontinuirano praćenje situacije i podrška porodici. Socijalni radnik i psiholog biće odgovorni za praćenje porodica i pripremu izvještaja.
Ukoliko želite da finansijski podržite Fondaciju "Župski zagrljaj” i tako na najdirektniji način promijenite život neke od jednoroditeljskih porodica, uplatu možete izvršiti na slijedeći žiro-račun: 
Humanitarna organizacija "ŽUPSKI ZAGRLJAJ" - Prizren
TEB Banka: 20-12-0000859773-95

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona:
Omer Demiri 044 490 065;
Uzair Kaplani 044 337 187 i
Amir Pandži 044 762 663