Iskasapljeno tijelo stavio u kantu za đubre

Odbrana tvrdi da je poremećeni tinejdžer bio veoma uznemiren na dan ubistva jer je profeosrka matematike pričala o njegovoj rodnoj državi Tenesi, a da je u tom periodu takođe prolazio kroz težak razvod roditelja

Filip Kism (16) optužen je za silovanje i ubistvo svoje profesorke Kolen Ricer (24) u ženskom toaletu srednje škole u Danveru.

Optužba navodi da je Filip Kism pratio profesorku matematike do ženskog toaleta gdje je prvo silovao, a zatim zaklao sekačem za kutije. Na snimku iz škole vidi se Kism koji odlazi u ženski toalet za sjekačem u ruci, za koji se vjeruje da je želio da iskoristi da bi isjekao tijelo i otarasi ga se tako što bi ga zakopao u šumi iza škole.



Na snimku sigornosne kamere Kism skriva lice ispod kapuljače u trenutku kada ulazi u toalet, vidi se da prati Ricerovu do toaleta gde zatim stavlja bijele rukavice.

Na drugom snimku vidi se Kism koji stoji ispred toaleta bez obuće sa krvavom majicom i farmerkama.

U 2:32 popodne na dan ubistva u oktobru 2013. godine Kism je napustio srednju školu da bi pokupio kantu za đubre, u kojoj je želio da prenese profesorkino tijelo. Na sljedećem snimku vidi se Kism kako izlazi sa kantom iz toaleta i maskom preko lica.

Kevin Hebet jedan od učenika ove srednje škole razgovarao je sa Kismom kasnije tog popodneva. Kism je tada djelovao potpuno normalno, a i ovaj razgovor je zabilježen na kameri. Učenici su nakon toga otišli u obližni bioskop da bi odgledali film “Gravitacija”, a Kism je platio ulaz sa profesorkinom kreditnom karticom.

Profesorkino tijelo pronađeno je zakopano u plitkom grobu iza škole, sa kratkom porukom pored tela “Sve vas mrzim”, kao i Kismovom identifikacionom karticom.

Kismov advokat tvrdi da je “tinejdžer teško psihički bolestan, a da ima dijagnozu od 10-te godine života”.

Odbrana tvrdi da je poremećeni tinejdžer bio veoma uznemiren na dan ubistva jer je profesorka matematike pričala o njegovoj rodnoj državi Tenesi, a da je u tom periodu takođe prolazio kroz težak razvod roditelja.

Kism se na sudu vodi kao odrasla osoba, a nije se izjasnio krivim za silovanje, ubistvo i pljačku. Suđenje Filipu Kismu nastaviće se 30. novembra ove godine.