Uhapšena četiri muškarca

U večernjim satima, u Suvoj Reci policija je dobila prijavu o ubistvu koje se dogodioe na polju kod mjesta zvanog "Rapufa". Prema prvim rezultatima istrage sumnja se da je žrtva, muškarac u dobi od 52 godine iz porodice Xheraj, otišao traktorom na košenje livade i nije se vratio.

Zabrinuti članovi porodice za svog rođaka otišli su da provjere koji je uzrok što se njihov rođak nije vratio i na mjestu događaja su ga pronašli bez znakova života.

Prema policijskim istražiteljima, ekipi krim tehnike i forenzičke ekipe koji su izašli na licu mjesta, radi se o tome da je žrtva dobila pet prostrelnih rana iz vatrenog oružja, četiri u predjelu tijela i jedan metak u glavu.

Beživotno tijelo je poslato na Institut za sudsku medicinu radi autopsije, a sinoć u kasnim satima, regionalni istražitelji, u saradnji sa ostalim ekipama policije, na zahtjev državnog tužioca, koji je bio prisutan na mjestu događaja, po nalogu sudije, pretresli su jednu kuću u potrazi za materijalnim dokazima i pronašli su počinioca ubistva koji se vratio kući.

Tokom pretresa pronađen je i zaplijenjen jedan kalašnjikov umotan u crno odijelo i oprema za čišćenje oružja, kao i jedan šaržer sa deset metaka.

Zbog mraka, policija nije bila u stanju da sinoć pronađe čahure, ali su danas, još u zoru, Jedinice krim tehnike počele pretragu na mjestu događaja, na polju koje je prostrano i potrebno je košenje livade.

Uhapšeni su i pod policijskom prismotrom četiri muškarca porodice Tunaj.