Osumnjičeni iz Albanije!?

Dva maskirana muškarca zaprijetila su mještanima sela Orčuša kod Dragaša. Glasnogovornik Policije Kosova u Prizrenu, Hazir Berisha je rekao da se događaj desio sinoć oko 23:15 minuta.

"Prema prvim istragama sa lica mjesta stoji da dok su mještani sjedeli pored jedne prodavnice, iznenada su im se približila dvojica osumnjičenih sa maskama na glavama i naoružani, jedan sa kalašnjikovim, a drugi je imao nož u ruci i na goranskom su zatražili novac od prisutnih".

"Međutim, radi stvaranje straha i panike pucali su iz oružja u nepoznatom pravcu".

"Pucnji su alarmirali ostale mještane sela koji su počeli da se okupljaju, a osumnjičeni su pobjegli u nepoznatom pravcu."

"Policija je na licu mjesta pronašla i zaplijenila četiri metka od kalašnjikova".

Stanovnici ovog sela, u znak revolta su danas na graničnom prijelazu u blizini njihovog sela izašli da iskažu protest protiv ovakvog događaja.

"Za istragu o slučaju regionalni direktor u Prizrenu, potpukovnik Krasniqi, je bio u stalnom kontaktu sa državnim policijskim vlastima Albanije, a danas prijepodne je održan zajednički sastank između albanske državne policije, kosovske granične policije i policijskih dužnosnika u Dragašu", rekao je Berisha.

"Odlučeno je da od danas započnu zajedničke patrole i razmjene informacija na dnevnoj bazi, a ako je potrebno i češće".

"Sve ovo ima veze sa sumnjom da osumnjičeni mogu biti iz albanskih sela u blizini pograničnog pojasa, a policija u Dragašu je obećala da će izvršiti istragu na teritoriji opštine Dragaš, jer se za sada ne zna ko su počinioci".

/PrizrenPress/