UNMIK je demantovao informacije da EULEX-u ''nije podnijet'' dokument o trgovini ljudskim organima na Kosovu, iz 2003, što je objavila francuska televizija "Frans 24", dok je specijalni izvjestilac SE Dick Marty rekao da se, ukoliko se to pokaže tačnim, postavlja pitanje ''efikasnosti međunarodne saradnje". 

 
"UNMIK je, pošto je prvi put čuo za te navode, skrenuo pažnju Haškom tužilaštvu... Krajem 2008. i početkom 2009. UNMIK je svu dokumentaciju proslijedio EULEX-u", saopštio je portparol UNMIK-a Oliver Salgado.
 
UNMIK je, takođe, izrazio spremnost da potpuno podrži bilo kakvu buduću eventualnu istragu o navodima iz tog dokumenta.

Dick Marty je francuskoj televiziji "Frans 24" rekao da nije imao uvid u objavljeni dokument-prepisku zvaničnika UNMIK-a i Haškog tribunala, sa detaljniim svjedočenjima o transportu otetih Srba do Žute kuće u Burelu (Albanija) 1999. godine, gdje su im vađeni organi.

Marty je, međutim, rekao da su mu poznate činjenice opisane u tom dokumentu.

Komentarišući saznanja francuske televizije "Frans 24", da EULEX-u ''nije podnijet taj dokument'', Marty je rekao da ukoliko se to pokaže tačnim, ''imamo pravo da se upitamo o efikasnosti međunarodne saradnje".

Marty je istakao da "sve to samo pojačava snažnu nelagodu koju osjećamo kako se produbljuje dosije zločina počinjenih poslije rata na Kosovu".