'Izvukao sam putnika, ali djetetu nisam mogao pomoći. Vidio sam ga kako gori, to je nešto što je nemoguće opisati', ispričao je Satis Devadiga koji je u subotu spašavao putnike iz gorućeg zrakoplova u Indiji. Trenuci su to koje nikada neće zaboraviti.

Sedmogodišnji dječak koji je u subotu živ izvučen iz srušenog aviona kod Mangalorea u Indiji preminuo je. Njega i još sedmero ljudi Indijaca koji su preživjeli pad Boeinga spasili su Satish Malavoor, Satish Devadiga i njegov brat Nonayya.

Njihove kuće i polja nalaze se nedaleko mjesta gdje se avion srušio. Kada su čuli eksploziju brzo su se odijenuli i potrčali prema mjestu iznad kojeg se izvijao dim.

"S bratom sam potrčao prema dimu koji se preko našeg polja širio iz šume, a tada sam vidio dva čovjeka oblivena krvlju kako se vuku prema nama. Stavili smo ih na naš motocikl, a brat ih je odvezao prema bolnici", ispričao je Satish Devadaga novinarima Bangalore Mirrora.

Satish je potom ugledao putnika koji mu je mahao rukama. Odmaknuo ga je od sjedala za koje je bio vezan pojasom, a onda je u trupu aviona ugledao dječaka koji je vrištao od opeklina i bolova. Kada je došao do njega plamen se toliko rastinjao da mu nije mogao prići.

"Izvukao sam putnika, ali djetetu nisam mogao pomoći. Vidio sam ga kako gori, to je nešto što je nemoguće opisati. Ipak, nisam smio na to misliti, svaka sekunda bila je dragocjena i trebalo je potražiti ostale preživjele putnike", ispričao je Satish.

U trenucima kada su stizali vatrogasci, bilo je već spašeno sedmero ljudi. Zbog eksplozija koje su tada izbijale i same hitne službe su posvjedočile kako je je herojski čin trojice ratara bio golem.

Podsjetimo, indijski avion srušio se u subotu ujutro, jer je pilot promašio pistu. Pri padu je poginulo 159 putnika. U avionu je bilo 19--ero djece i čak 4 bebe.