ATP Finals

Srbijanski teniser Novak Đoković je na uvjerljiv način odbranio naslov na ATP Finalsu u Londonu. U finalu je sa 6-3, 6-4 nakon jednog sata i 36 minuta igre savladao Rafaela Nadala.

Bio je to susret dva najbolja tenisera svijeta u kojem je drugoplasirani Đoković ostvario 17. pobjedu u međusobnim mečevima protiv svjetskog broja 1. Nadal je i dalje uspješniji s 22 pobjede, a ovogodišnji je međusobni omjer izjednačen na 3-3.
Đoković je u londonskoj O2 Areni do naslova došao s pet pobjeda u isto toliko mečeva. Nadal je uspio spasiti dvije meč-lopte, jednu na svoj, jednu na Đokovićev servis, ali ne i treću.
U prvom setu Đoković je sjajno krenuo, poveo 3-0, da bi Nadal uspio uzvratiti istom mjerom i izjednačiti na 3-3. Novi je break Đoković napravio u osmom gemu kod vodstva 4-3 i potom odservirao za set. U drugom je setu Đoković oduzeo servis Špancu u trećem gemu i uspio stečeni break prednosti sačuvati.
Đokoviću je ostvarena pobjeda bila 22. uzastopna, a njome je došao do trećeg naslova na ATP Finalsu (2008. i 2012.). Nadal je bez naslova na završnom turniru osmorice najboljih, a ovo mu je drugi poraz u finalu (2010. je izgubio od Federera).
ATP Finals, finale:
Đoković (2) - Nadal (1) 6-3, 6-4