Soči 2014

Jedina stvar koja je veće iznenađenje od toga što je Amerikanka Kaitlyn Farrington osvojila zlato u halfpipe na Igrama u Sočiju je njena priča o putu do vrha.

Poslije osvajanja zlata u najzanimljivijoj disciplini snowborda Farringtonova je otkrila da je do novca za bavljenje tim sportom u ranoj karijeri došla tako što je njena porodica prodala sve svoje krave.
Snowborderi kao što je Shaun White imaju veliki broj sponzorskih ugovora, ali takav slučaj nije sa mladom Amerikankom rodom iz Sunny Walley-a. Kako je bivala sve bolja i bolja jedini način da nastavi da se bavi sportom koji je zavoljela je bio da njena porodica proda svoje krave, jednu po jednu.
“Kada sam počela da se takmičim na sve većim takmičenjima, moj tata je morao da proda naše krave da bih u tome uspjela. Ako se dobro sjećam, krave smo prodavali srijedom, tako da sam prije odlaska u školu tih dana tati pomagala da ih unese u prikolicu, ponekad i dvije, odvede ih i proda. Moji roditelji su me podržavali od prvog dana i sigurna sam da im te krave koje smo prodali više ne nedostaju”, istakla je Farringtonova.
Farringtonova je do zlata došla ispred velikih favoritkinja – Torah Bright, koja je branila titulu, i sunarodnice Kelly Clark, šampionke iz Salt Lake City-a prije 12 godina.
Poslije najvećeg uspjeha u karijeri, Amerikanka je istakla da joj je taj period kada je njena porodica morala da proda krave da bi finansirala nju, pomogla da postane olimpijska šampionka.
Faringtonova je morala da prođe kroz dvije kvalifikacone runde prije nego što je došla do finala, ali to nisu bile prve prepreke sa kojima se suočila tokom karijere.
Dok je bila tinejdžerka doživjela je nekoliko teških povreda koljena, a sezonu 2011/12 je završila sa rukom u gipsu poslije teške frakture. Godinu dana kasnije polomila je palac na ruci u padu tokom treninga, da je morala odmah da bude operisana da bi joj se ubacila metalna pločica. Već sljedećeg dana bila je ponovo na stazi.