Salahovo remek-djelo

Redsi su poveli pogotkom genijalnog Egipćanina u sudačkoj nadoknadi, ali na kraju nisu uzeli sva tri boda.

U derbiju 26. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Tottenham odigrali su 2:2 uz dva postignuta gola u sudačkoj nadoknadi.
Bila je to utakmica u kojoj je Liverpool vodio 1:0 i 2:1, no Tottenham je iščupao bod golom Harryja Kanea iz kaznenog udarca u petoj minuti sudačke nadoknade. Kane je sedam minuta prije toga promašio jedanaesterac pri rezultatu 1:1.
Liverpool je poveo već nakon dvije minute utakmice golom Mohameda Salaha kojem je to bio 20. pogodak u 25. ligaškom nastupu za Liverpool i niti jedan igrač Redsa nije brže stigao do 20 pogodaka u Premierligi. Egipatski napadač iskoristio je pogrešku Erica Diera koji je vraćao loptu Hugu Llorisu, presjekao je dodavanje i zabio za 1:0.
Izjednačio je Victor Wanyama u 80. minuti fantastičnim udarcem sa 25 metara. U 87. minuti gosti su mogli do vodstva, no Kane nije iskoristio najstrožu kaznu. Sukrivac za jedanaesterac bio je Dejan Lovren koji je promašio loptu, a Kane je iskoristio poklon te krenuo sam prema Lorisu Kariusu koji ga je oborio. Njemački vratar ispravio je pogrešku obranivši Kaneov udarac koji je pucao po sredini gola.
Dvojbeni penal odnio pobjedu Liverpoolu
Kazna je stigla u prvoj minuti nadoknade kada je sjajni Salah ispremiješao suparničku obranu i zabio za 2:1. Kada se već činilo da će Liverpool upisati pobjedu, sudac Jonathan Moss dosudio je dvojbeni kazneni udarac. Moss je vidio prekršaj Virgila van Dijka nad Erikom Lamelom. Jedanaesterac je ponovo pucao Kane i pogodio. Bio je to njegov 100. pogodak u Premierligi i samo je Alan Shearer brže stigao do stotke u elitnom razredu engleskog nogometa. Sheareru su trebala 124 nastupa, dok je Kane zabio 100 golova u 141. susretu.
U derbiju iz donjeg doma ljestvice Crystal Palace i Newcaastle su odigrali 1:1. Gosti su poveli u 22. minuti preko Mohameda Diamea, kojem je to bio peti pogodak u dresu Svraka, a svih pet je zabio na gostovanjima. Izjednačio je Luka Milivojević iz jedanaesterca u 55. minuti.