Klopp, Michel ili Emery

Stanje u španskoj sportskoj javnosti je takvo da ostavlja vrlo male ili gotovo nikakve šanse za ostanak Carla Ancelottija.

Zadnja tri mjeseca u 2014. Real je igrao tako ubojito da se činilo kako će Carlo Ancelotti ostati na klupi još godinama. Otkaza ga je prošle sezone spasio pogodak Sergija Ramosa nakon kornera Luke Modrića. Taj gol je spasio Real poraza u finalu Lige prvaka, što bi bio ekspresni kraj Ancelottijeve ere u Madridu.
No, onda je stigla ta jesen i niz od 22 pobjede kojeg je zaustavila tek Valencia na samom otvaranu 2015. godine. I od tada je sve pošlo po zlu za Madriđane i Ancelottija. Sezona bez trofeja s dva najskuplja nogometaša u povijesti kod Florentina Pereza ne može proći. Ako se Talijan izvukao na samom kraju prošle sezone, ove neće.
Španski mediji pišu kako odluka još nije donesena. Barem ne tolikom odlučnošću da se Ancelottiju već može reći da je bivši. Ipak, to bi se trebalo dogoditi na posljednjoj utakmici sezone protiv Getafea već ovog vikenda.
Jurgen Klopp, Michel i Emery
Mediji mu već biraju nasljednika. Iz Njemačke stižu vijesti da će to biti Jurgen Klopp, Italija bruji kako će se kući vratiti Rafa Benitez. Madriđanin je demantirao kontakte, ali njegov agent tvrdi kako ne bi imao ništa protiv. Na užas Realovih navijača.
Anketa Marce jasno je pokazala ko je od ponuđenih kandidata za klupu najbolji izbor. U izboru preko 30 tisuća čitatelja Jurgen Klopp dobio je čak 44% glasova! Pomeo je time sve ostale kandidate. Na drugom je mjestu legenda kluba Michel, koji zadnjih godina vodi Olympicaos, a u bijelom je dresu 80-ih i 90-ih odigrao preko 400 utakmica. I on je, poput Beniteza, vodio Real Madrid B, a nakon toga Getafe, Sevillu i grčkog prvaka.
Treća opcija navijačima po ovoj je anketi aktualni trener Seville Unai Emery koji je dobio nešto manje od 11% glasova. Ovaj Bask uspješno vodi Sevillu s kojom bi drugu godinu zaredom mogao osvojiti Europa ligu. Na četvrtom je mjestu još jedan Nijemac, izbornik svjetskog prvaka Njemačke Joachim Löw s potporom od 9%. Tek je peti Rafael Benitez s 8,9%, legendarni Zinedine Zidane dobio je tek 7.4%, trener Porta Julen Lopetegui 2.8% i Villas-Boas 2.4%.
No, Marcin najveći konkurent, AS ima svoju anketu. Oni su ostavili Ancelottija u izboru i on je pobijedio. Dobio je 44% potpore navijača ispred Kloppa koji je dobio 29%.