U stilu Cruyffa

Nijemac Manuel Neuer (29) najbolji je golman svijeta. No njegove nogometne vještine daleko su veće od toga da se dobro snalazi samo između stativa...

Minule subote Bayern je na svojoj Allianz Areni slavio protiv Herthe s minimalnih 1:0, a igrač susreta definitivno je bio njemački reprezentativac.
Osim što je nevjerovatnim refleksom odbranio sjajan udarac Nice Schulza u jedan na jedan obračunu, Neuer je svega nekoliko minuta prije kraja jako riskirao. Nijemac je dobio povratnu loptu od Boatenga, a na njega je punom brzinom krenuo Sandro Wagner. Umjesto da ju odmah izbije, Neuer je u stilu Johana Cruyffa lažnjakom izbacio suparničkog igrača i mirno poslao loptu prema naprijed.
No ni to nije sve. U jednom je trenutku izašao sa svojih stativa i otrčao skroz do aut-linije da bi izveo ubacivanje sa strane!
Neuer je još jednom potvrdio da je najbolji i najkompletniji golman svijeta u ovome trenutku i jedan od najboljih ikada. Rijetkost je da golman tako dobro barata loptom u nogama, te da istovremeno tako dobro čita igru i brani suparničke udarce.