Ulični basket u Bukureštu

Aktuelni šampion Kosova u uličnom basketu, "CHE BAR" otvoriće danas u 17:30, okršajem sa prvim timom na svijetu, "NOVI SAD AL WAHDA" iz Srbije - peto izdanje čelendžera u Bukureštu.

Treći put za redom, "CHE BAR" će predstavljati Kosovo u Bukureštu, koji se ove godine kvalifikovao za FIBA 3x3 Svjetski Masters turnir u Debrecinu, što je dio puta ka finalnom svjetskom turniru. Drugim riječima, "CHE BAR" će ovog vikenda, biti dio svjetskog krema u basketu 3x3, piše portal "Lajmi.net", prenosi portal "Kossev.info".

Ne više od deset timova, najboljih sa prethodnog izdanja svjetskog FIBA 3x3 turnira, uključujući i domaćina favorita - tim Bukurešta, čiji su igrači pomogli igračima Rumunije da dva puta zaredom osvoji titulu šampiona Evrope - ovog vikenda će se okupiti u poznatom, i već tradicionalno u srcu Bukurešta, u Univerzitetskom trgu, gdje se očekuje sjajna atmosfera.

Nema sumnje da su glavni favoriti za titulu u Bukureštu, tim iz Novog Sada "Al Wahda" i tim iz Ljubljane. Mora se reći da je srpski tim predvođen prvim igračem svijeta - Dušanom Domovikom Bulatom, uz još tri druga igrača. Oni su među top pet najboljih igrača na svijetu, ali tim iz Ljubljane predvodi Jasmin Hercegovac, četvrti igrač na svijetu, uz još tri igrača koji su rangirani kao šesti, sedmi i osmi u svijetu.

Pobjednik će dobiti 4.000 dolara, a onaj tim koji bude bio drugi, moraće da se utješi sa 1.000 dolara.

Četvorostruki šampion Kosova u uličnom basketu, "Che Bar", ove godine, po treći put zaredom predstavlja Kosovo u ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.

Prošle godine, u grupnoj fazi, "Che Bar" je bio iznenađenje turnira, osvojivši tri pobjede i 61 bod od maksimalno 66 koliko se može osvojiti u tri utakmice, ali u četvrtfinalu eliminisani su od tima iz Sankt Peterburga, koji je i ove godine dio takmičenja.