NBA

Košarkaši Cleveland Cavaliersa prvi su učesnici velikog finala NBA lige. Cavsi su u četvrtoj utakmici pobjedili Atlantu sa 118:88 i ukupnim rezultatom 4:0 završili finalnu seriju Istočne konferencije.

Tim iz Ohioja će se za titulu boriti protiv Golden Statea ili Houstona (3:1), a Warriorsi noćas imaju šansu da se pridruže Clevelandu.
Za razliku od prethodne tri utakmice kada je LeBron James skoro sam "vukao" svoj tim u četvroj utakmici do izražaja je došla timska igra. Čak šestorica košarkaša Cavsa su imala dvocifren učinak i nijednog trenutka nije bilo dileme da li će ekipa trenera Davida Blatta iskoristiti prvu meč loptu i prvi put od 2007. obezbjediti mjesto u borbi za "prsten".
LeBron je bio najefikasniji sa 23 poena, uz 9 skokova i 7 asistencija, J. R. Smith je postigao 18 (10 skokova), povratnik u tim poslije dva meča pauze Kyrie Irving i Tristan Thompson su postigli po 16, Timofey Mozgov je dodao 14, a Matthew Dellavedova 10 poena.
Kod gostiju Jeff Teague je postigao 17, Paul Millsap 16 (10 skokova), a Kent Bazemore 12 poena. U timu Atlante nije bilo Pere Antića i Kyla Korvera.
Finalna serija startuje 4. juna.