Beauty tretman

Možda nije vaš prvi odabir kada je riječ o hrani, ali o bijelom luku biste svakako trebali razmisliti kao o sastojku beauty tretmana.

Da, možda zvuči nevjerojatno, ali već hiljadama godina bijeli luk se koristi kako bi donio dobrobit svim aspektima našega života, pa tako i – ljepoti.
Ako imate problema sa slabom kosom i noktima, bradavicama, proširenim porama ili aknama, možda biste pomoć trebali potražiti u jednoj, kada je ljepota u pitanju, relativno nepoznatoj namirnici – bijelom luku, piše Ordinacija.hr.
Za vas donosimo nekoliko najzanimljivijih beauty savjeta s bijelim lukom u glavnoj ulozi.
Kosa
Već se godinama bijeli luk upotrebljava kao prirodni tretman za sprečavanje opadanja kose. Utrljavajte ulje bijelog luka u svoje vlasište nekoliko puta sedmično i vidjet ćete kako će se kroz kratko vrijeme vaša kosa početi obnavljati. Isto tako, ukoliko imate problema s peruti, bijeli luk će zbog svojih antibakterijskih i antigljivičnih svojstava spriječiti svrbež vlasišta prouzrokovan ovom neugodnom pojavom.
Uklanja mitesere i omekšava kožu
Pojava mitesera jedna je od beauty boljki za koju nam se čini da će se uvijek iznova pojavljivati. Međutim, bijeli luk vam u tome može pomoći. Sve što trebate je uzeti režanj češnjaka, izdrobiti ga i nježno utrljati na područje s miteserima. Također, jedna od tajni lijepe kože zasigurno je nježost i podatnost. Kako biste postigli ili očuvali nježnost svoje kože, ne ustručavajte se koristiti bijeli luk koji će vam zbog alicina u sebi i više nego pomoći.
Recite zbogom kožnim bradavicama
Istraživanja su pokazala da bijeli luk koji je topiv u masti, isušuje bradavice i rezultira njihovim nestankom u roku od dvije sedmice. Rješava vas strija.
Obično možete koristiti ulje bijelog luka, ali ako ga nemate, efikasan lijek za strije bit će i mješavina isjeckanoga češnjaka u bilo kojem jestivom ulju. Naime, sumpor koji je prisutan u bijelom luku, u kombinaciji vitamina B koji se nalazi u vašoj koži, povećat će njezinu elastičnost zbog čega će strije postati prošlost.