U 2012.za pet posto je više muškaraca koji dolaze na botoks,a kirurzi vjeruju da će ih biti sve više jer takvi zahvati pomlađivanja postaju prihvaćeni među muškarcima.

Sve veći broj muškaraca pomlađuje se botoksom, kojeg u Velikoj Britaniji sada nazivaju i "Boy-toxom" zahvaljujući slavnim predvodnicima tog trenda, Simonom Cowellom, Gordonom Ramsayem i Davidom Hasellhoffom. 

Ove godine broj muških pacijenata koji dolaze na injekcije botoksom porastao je za pet posto, a očito je da je botoks među muškarcima sve popularniji, otkrilo je medicinsko istraživanje Klinike Harley, piše The Sun.

"Muškarci koji se odlučuju na estetske korekcije u prosjeku su deset godina stariji nego žene koje mu pribjegavaju, pa na botoks odlaze muškarci u četrdesetima, dok se njemu podvrgavaju uglavnom žene u tridesetima", kaže dr. Aamer Khan, direktor klinike Harley.

Objašnjava kako većina njegovih pacijenata na botoks potiču partnerice. Najčešće je riječ o ženama koje su bile na botoksu i zadovoljne su rezultatima.

Botoks je posebno popularan među javnim profesijama, jer su ti muškarci neprestano izloženi kritikama drugih na račun svog izgleda.

"Oni ne žele izgledati namrgođeno i naborano, a zbog njihovih javnih nastupa važno im je izgledati mladoliko. Treća grupa muškaraca koji dolaze na botoks su oni razvedeni, koji se žele pomladiti kako bi imali više uspjeha u osvajanju žena", dodaje dr. Khan.