Izbor bi mogao bti ubuduće mnogo lakši

Sjesti u restoran i izabrati nešto sa menija mnogima može biti prava muka, posebno ako se nudi bogat izbor jela.

Međutim, taj bi izbor mogao bi ubuduće da bude mnogo lakši kada vidite koje stvari i hranu pravi kuhari nikada ne bi naručili.
– Ako sam 30 kilometara udaljen od mora, ne naručujem morske plodove. Izbjegavam da naručujem bifteke i odreske u restoranima koji nisu specijalizirani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih pa, ako nisam u restoranu koji je specijaliziran, obično se razočaram. Također, izbjegavam morske plodove ako nisam u restoranu koji važi za vrhunski restoran s morskim plodovima ili negdje gdje znam da nabavljaju svježu ribu i morske plodove - kaže Stiv Lazarus.
 Ako ste u kineskom restoranu, izbjegavajte jela koja nisu kineska. S razlogom je restoran specijaliziran za određenu vrstu hrane.
- Jednom sam naručio pire krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 posto bijelo brašno - kaže Leonard Hiad.
Jedan od mojih šefova mentora savjetovao mi je da nikad ne naručujem “specijalitete kuće”. Kaže da se specijaliteti obično prave od ostataka stare hrane koje restoran želi da se riješi, otkrio je kuhar Janera Soloven.
– Ako jedete ribu nedjeljom, vjerovatno nećete jesti svježu – poručuje Joran Karlsen koji je studirao na prestižnom kuharskom fakultetu.
I sam Entoni Borden izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedjeljom jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom.