Ilustracija

Policija je uhapsila maloljetnika pod sumnjom da je sa bratom u subotu izvršio oružanu pljačku benzinske pumpe "Petrol Company" u naselju Dardanija (Jaglenica).

Oni su preteći kalašnjikovim i ispaljivanjem jednog metka, koji je završio u objekat pumpe, odnijeli 1.300 eura i pobjegli vozilom tipa Golf6. Policija je prilikom uviđaja naišla na trag koji je vodio u pravcu sela Špinadija, a usumnjičeni su bili braća Rransi.
Tokom pretresa njihove kuće zaplijenjeno je vozilo u kojem je pronađena metalna šipka, koja je korištena prilikom pljačke, a pod auta je bio probušen metkom iz vatrenog oružja. Policija je ubrzo uhapsila maloljetnika u blizini njegove kuće, koji je imao prostranu ranu u predjelu noge. On je odmah prebačen u urgenti centar u Prizrenu, gdje su ljekari utvrdili da je ranu zadobio vatrenim oružjem.
Tokom ispitivanja, u prisustvu advokata i branioca, policija je saznala da je povreda vatrenim oružjen nastala tokom oružane pljačke. Nakon što su izvršili pljačku i ušli u svoj automobil, osumnjičeni stariji brat je maloljetniku dao oružje, koji je nepažnjom ispalio metak sebi u nogu.
Državni tužioc naredio je policijsko zadržavanje osumnjičenog, dok policija traga za drugim osumnjičenim od braće Rransi.