U subotu 19. maja 2012 godine održan je još jedan uspješan susret dijaspore Bošnjaka porijeklom sa Kosova u organizaciji UDBK Njemačka e.V. na kome su prisustvovali visoki gosti, predstavnici Vlade Republike Kosova, diplomatski prestavnici Republike Crne Gore, Predsjednik saveza crnogorskih asocijacija u Njemačkoj, predstavnici prijateljskih klubova i udruženja građana kao i mnogobrojni gosti, naši zemljaci iz evropskih zemalja i Njemačke.

Posebnu čast i zadovoljstvo bilo nam je ugostiti predstavnika Vlade Republike Kosovo, zamjenika Ministra za dijasporu, gospodina Ćerima Bajramija.

Pored prisustva velikom skupu Bošnjaka, gospodin Bajrami je imao radni sastanak sa rukovostvom UDBK Njemačka e.V. i kontakte sa predstavnicima drugih udruženja Bošnjaka Kosova pridošlih iz susjednih država, tako da je njegov boravak bio više radnog nego svećanog karaktera.

Prestavnici udruženja iznijeli su mnogobrojna zapažanja i probleme sa kojima se susreću tokom boravka u domovinu i prijedloge za njihovo rješavanje.

Na mnoga pitanja, gospodin je dao odgovore i obijašnjenja, a pitanja koja nisu iz njegove nadležnosti su evidentirana i odgovor će uslijediti kasnije, poslije konsultacija sa nadležnim resorsima...

Tekst u cjelosti možete pogledati OVDJE!