Fotografija preplavila društvene mreže

Fotografija profesora Honorea Kahija sa Univerziteta Bouake na Obali Slonovače, na kojoj ga je moguće vidjeti kako drži predavanje dok na leđima nosi bebu jedne od studentica, preplavila je društvene mreže.

Plemenitom gestom profesor Kahi ponudio se kao babysitter za vrijeme predavanja kako bi bebina majka, mlada studentica, mogla nesmetano pratiti njegovo nastavu.

Kahi je kazao kako su studenti isprva bili iznenađeni, da su se smijuckali i potom ga fotografirali, no i da su na kraju shvatili kako je njegov potez ono što bi u takvoj situaciji trebao učiniti svatko tko mladim majkama-studenticama želi pomoći u nastavku obrazovanja.

Ovaj profesor komunikacija na Univerzitetu Bouake za BBC je rekao da žene ne smije obeshrabriti tuđi stav o tome što bi ili što ne bi trebale činiti.

Po podacima UN-a djevojčice u subsaharskoj Africi rjeđe su u prilici završiti bilo kakvu školu, a osobito ih je malo na sveučilištima.

“Ovdje uglavnom prevladava muški šovinizam”, kazao je Kahi, objasnivši da je djetešce uzeo i stavio u leđnu nosiljku jer je počelo plakati. Dodao je i da nije želio da mlada majka napusti predavanje pa ga je uzeo k sebi. Mirni ritmični pokreti i profesorov blag glas umirili su bebu koja je vrlo brzo zaspala.