HRABAR EKSPERIMENT

Živimo u vremenu kada se sve više priča o važnosti prihvaćanja vlastitog tijela. Bombardirani smo nerealnim očekivanjima po pitanju izgleda i to ljudima stvara veliku nesigurnost i zdravstvene probleme. Upravo je zato Jae West odlučila napraviti svoj mali eksperiment, prenosi zadovoljna.dnevnik.hr.

Prema statistikama, više od 60 posto odraslih ljudi srami se svog izgleda. Upravo je to potaknulo Jae West na javni čin samoprihvaćanja kojim je željela ljude potaknuti da preispitaju svoje predodžbe o vlastitom tijelu.

"Jae je svojevremeno bolovala od poremećaja prehrane i upravo ju je to potaknulo na eksperiment."

Jae je dio grupe Liberators International koja se bavi podizanjem društvene svijesti, a svojevremeno je bolovala od poremećaja prehrane. Upravo ju je to potaknulo na eksperiment koji je izvela u centru Londona.



Stala je nasred jednog trga, skinula sa sebe odjeću i stavila povez na oči.Stojim ovdje za sve one koji su se borili s poremećajima prehrane ili samopoštovanja poput mene. Kako biste poduprli samoprihvaćanje, nacrtajte srce na mom tijelu, pisalo je na panou koji je stajao ispred nje.

Nakon prvotnog komešanja i zbunjenosti prolaznika, njezino tijelo ubrzo je bilo prekriveno srcima.

Poruka kojom je Jae zamolila ljude da sudjeluju u eksperimentu

"Ono što me je proželo kada sam osjetila prvu olovku na svojoj koži bio je jedan od najnevjerojatnijih osjećaja olakšanja, zahvalnosti i ljubavi koji sam ikada osjetila. Zaplakala sam", napisala je Jae na svom blogu nakon eksperimenta.

Jedan od najdirljivijih trenutaka doživjela je kada je čula da jedan otac svojoj djeci objašnjava što ona zapravo radi.

Rekao im je da svako mora voljeti sebe i cijeniti tijelo koje im je dano, napisala je Jae, a spoznaja da će njegova djeca rasti s razumijevanjem uticaja koje ovaj globalni problem ima na ljude učinila ju je beskrajno sretnom.