Kad beba žuri na svijet, ne postoji crveno na semaforu!

Kada se bebi žuri da dođe na svijet, onda ne postoji crveno na semaforu. U to su se uvjerili i policajci u američkom Seattlu. Naime, jedna patrola u noćnoj smjeni je opazila i snimila vozača koji je velikom brzinom prošao kroz crveno na semaforu. Nakon što su ga zaustavili, imali su šta da vide.

Muškarac se nakon upozorenja odmah zaustavio, time je pokazao da ne bježi od policije. Naprotiv, zatražio je pomoć uz riječi: "Ona rađa, vidi se glavica". Njegova žena je trebala na svijet donijeti jedan novi život. Policajci su odmah pozvali službu hitne pomoći, međutim, za to nije bilo vremena.

Beba je htjela van i rođena je u automobilu na mjestu suvozača uz pomoć policajaca. Beba nije odmah zaplakala nakon što se rodila, na to se majka uspaničila ali Anthony Reynold ( jedan od policajaca) je oslobodio bebi disajne puteve na što je ona proplakala.

Majka i beba su ubrzo zbrinute u obližnju bolnicu, sada su već kod svoje kuće, a Policijska stanica u Seattlu je nakon nekoliko dana dobila zahvalno pismo u kojem piše: "Pomogli ste nam da na svijet donesemo naše najveće blago. Zato smo vam neizjmerno zahvalni!"

novi.ba