Julin, grad u Kini, ima jedan krajnje bizaran festival. Naime, u ovom gradu se svake godine organizuje pokolju štenadi, pa tako se ugasi i do 10.000 psećih života.

Ipak, ne podržavaju u Kini svi ovaj krajnje čudan i nehuman višegodišnji običaj. Među njima je i Jang Ksiaouin, 65-godišnja učiteljica u penziji, koja životinje vodi u sklonište Tianjin.

Svake godine ona proputuje 2.400 kilometara i potroši 7.000 juana (oko 990 eura), kako bi sklonila bar 100 pasa od sigurne smrti.

Festival koji se ove godine održao 20. juna, izazvao je gnjev međunarodnih zajednica, a aktivisti u Kini su optužili organizatore festivala za surovost i mučenje životinja.

Iako se o ovom festivalu mnogo ne govori i skoro da se i ne čini ništa kako bi se on spriječio, dobro je znati da neko u ovoj državi vodi računa o životinjama koje su napuštene i prepuštene same sebi.

Jang Ksiaouin konstantno obilazi štenad, pruža im medicinsku negu, a izdržava se od donacija koje dobija. Pse hrani kukuruznim hljebom koji i nekoliko puta dnevno peče.

U njeno sklonište su svi dobrodošli, pa su tako organizovane i vikend posjete psima.