Policija savezne američke države Illinois potvrdila je kako je tokom ove sedmice uhapsila 19-godišnjakinju zato jer je u alkoholiziranom stanju fizički napala porodičnog psa.

Tačnije, Analise Garner je izgrizla porodičnog buldoga Kingstona, a napad je navodno bio toliko "krvoločan" da je i policija intervenisala.

No, da Kingston nije samo gubio vrijeme na lajanje od straha, pokazuju tragovi njegovih zubi na Analiseinoj lijevoj ruci. Naime, uplašeni pas nasilnoj djevojci je uzvratio, kako tvrdi policija, u samoodbrani. "Pas joj je naposljetku uzvratio i ugrizao je za lijevi dlan. Nećemo podizati nikakve optužbe protiv psa", izjavio je policijski narednik Mike Smith lokalnim medijima.

Policijska istraga pokazala je kako je ljutita Analise prvo počela gristi svoju majku da bi onda počela gristi i psa toliko jako da mu je zubima probila kožu. Sud je naredio da 72 sata bude udaljena od doma, pišu američki mediji.  Prema riječima veterinara, Kingston se oporavlja od šoka i ozljeda, a veterinar je uvjeren kako to na trogodišnjem psu neće ostaviti trajne traume. Trenutno se nalazi na rehabilitaciji.

Kako prenosi The Daily Beast, Garner će se sada suočiti s optužbama za okrutnost nad životinjama, porodično nasilje i ilegalno alkoholiziranje jer još nema ni 21 godinu. Prvo sudsko ročište održat će se 23. maja.