Posao cvjeta za dvojicu momaka koji su riješili da otplate svoje studentske dugove tako što će prodavati svoje lice kao oglasni prostor, piše Daily mail.

Ross Harper i Ed Moyse, obojica polaznici Oxforda, već pola godine prodaju svoje lice za stotine funti po danu i do sada su sakupili više od 25.000 funti.

Do sada su ih kontaktirali i drugi studenti zainteresovani da na ovaj način zarade novac, a ovaj neobičan način zarade, pročuo se i do Njemačke i SAD.

Sada se ova dvojica momaka pripremaju za pokretanje međunarodnog posla. Kako objašnjavaju, ideja im je pala na pamet kada su jednom napravili zajedno pauzu od učenja, malo po malo, razgovor ih je odveo do ove zanimljive ideje.

Slikanje po licu učinilo se kao poslovna ideja koja zahteva najmanje ulaganja, a u isto vrijeme bila je otkačena i zabavna.

Svi mogu da kupe ovaj oglasni prostor, a reklamu će vidjeti svi pored koga njih dvojica prođu u toku jednog običnog dana. U početku, cijena je bila funta po danu, ali kasnije, kako se posao rascvjetao, cijena je dostigla i 400 funti.